Det er de færreste af os, der ikke ser værdien i at få lov at spise kød af allerhøjeste kvalitet. I Danmark er det naturligvis muligt at købe kød af super god kvalitet, men det er sjældent, at dette kød kommer fra dansk kvægproduktion. Tit og ofte kommer det gode kød fra udlandet. Der findes mange steder i verden, hvor kødproduktionen har en længere historie og mange flere traditioner end den danske. Kigger vi for eksempel på et land som Argentina, så har vi at gøre med et land, der i sandhed forstår sig på at producere noget af det bedste kød i verden. Argentina er dog ikke ene om at tage førerpladsen, når det kommer til det gode kød.
Læser du med videre i denne artikel, vil du blandt andet finde ud af, hvilke nationer der sammen med Argentina tager en førsteplads, når det gælder verdens bedste kød.
Her bliver den bedste kød produceret
Som nævnt i indledningen, så er der altså flere nationer, der kan prale af deres formidable kødproduktion. Blandt disse nationer finder vi naturligvis Argentina. Argentina er en nation, der har en lang historie og veludviklede traditioner inden for kødproduktion. Kvægavlen er som oftest placeret i og omkring de argentinske græssetæpper, som også bliver kaldet den argentinske pampas. Her får kvæget lov til at gå og græsse i naturlige forhold. Kødet, der kommer fra denne type af kvægavl, er noget af det mest smagfulde og udgør dermed noget af verdens bedste.
Hvis vi skal rette blikket væk fra Sydamerika, så finder vi længere nordpå en nation, der også forstår sig på det gode kød. Her tænker vi naturligvis på USA, som også har en lang og stolt tradition inden for kødproduktion. Her finder man nogle af de mest velsmagende og saftige bøffer, og USA har i den grad fået sat sig selv på verdenskortet, hvad angår verdens bedste kød.
Den sidste nation, vi vil rette fokus på i denne artikel, er Japan. I Japan har de en tradition for at marinere og tilberede kød på en helt anden måde, end vi gør i Danmark. Japan kan derudover prale af at opdrætte den særlige kvægtype kaldet Wagyu. Det er her, det populære kobekød kommer fra. Kobekød er noget af det fineste kød, man finder i verden, og Japan er dermed også en stolt kødnation, der ligger inde med noget af verdens bedste kød.
En ny rejsetendens beriger den danske madkultur
Når danskerne booker deres rejser, er det ikke længere sydens sol og sommervarme, der lokker – det gør maden også. Mad i udlandet er blevet en helt ny trend, og danskere valfarter til eksotiske lande for at opleve nye madkulturer. Dette inkluderer i særlig grad de førnævnte nationer. Denne nye rejsetendens lader nysgerrige og madglade danskere prøve nye retter af i oprindelsesnationerne, hvilket er med til at skabe en helt særlig atmosfære omkring maden.
Herhjemme kan man også mærke denne særlige tendens, idet den danske madkultur hele tiden får nye og spændende input fra omverden. De traditionelle danske retter får nye smagssammensætninger og bliver hele tiden fornyet. Denne tendens er i sandhed med til at give nye perspektiver til traditionel madlavning. Hvis man er til gourmetophold, så er det et godt sted at få nye inputs til gode smage.