Køkkengrej når det er sjovest.
Alt i denne ret er lavet med blæret køkkengrej:
Kødet er krogmodnet i 5 uger i vores Dry Ager DX1000 modningsskab og tilberedt sous vide.
Saucen er rørt i køkkenmaskinen “Monsieur Cuisine édition plus“
Dryaged oksehøjrebsbøf med hjemmerørt sauce bearnaise
Ingredienser
Sådan gør du
Oksehøjrebsbøffer
-
Kødet afpudses og deles i 2 "bøffer". Der skal både bruges kødsav/nedstryger og kniv til at få delt kødet. Afpudses bruges til at koge fond til saucer, gryderetter osv.
Krydr kødet med en smule salt og peber på begge sider og vakuumpak det og tilbered det i 2 timer ved 55,5 grader sous vide.
Derefter skal køddet tørres og brunes i olie og smør på en pande med høj varme i kort tid.
Sauce Bearnaise
-
Saucen er rørt på en SILVERCREST KITCHEN TOOLS® Monsieur Cuisine édition plus (røremaskine/multimaskine der har et varmelegeme), så denne opskrift er baseret på deres tilgang. Maskinen hjælper en med at piske samt sørge for at temperaturen i opvarmningen ikke bliver for høj.
Smørret smeltes i en gryde og stilles til side, så det kan nå at køle lidt af.
Køkkenmaskinen omrøringsindsats skal fjernes, og æggeblommerne og bearnaiseessensen skal blandes i 6 sekunder på trin 5.
Derefter skal omrøringsindsatsen sættes i igen, og det hele skal opvarmes i 7 i minutter ved ved 70 grader på trin 3.
Efter 2 minutters røretid tilføres smørret langsomt og efter de 7 minutter skal saucen smages til med salt, hvid peber og cayennepeber og serveres straks