Vi giver dig en lækker opskrift på ghee (klaret smør), der er lavet på hjemmelavet smør. Klaret smør/ghee bruges f.eks. til saucer så som Sauce Bearnaise og Sauce Hollandaise, men det kan også bruges til at stege i, da det ikke brænder på.
Klaret smør
Perfekt til at brune krogmodnet kvalitets kød i.
Ingredienser
- 1/2 karton Fløde
- 1/2 dl Kærnemælk
Sådan gør du
Hjemmelavet smør
-
Bland fløden og kærnemælken sammen i en beholder med låg.
Lad det stå 24 timer ved stuetemperatur.
Sæt den syrnede masse i køleskabet i 24 timer.
Hæld massen op i en røremaskine med et piskeris på.
Pisk indtil massen deler sig i smør og kærnemælk (det tager cirka 10 minútter).
Mas væsken ud af smørret og vask det i koldt vand.
Klaret smør
-
Vi brugte den hjemmelavede smør i denne opskrift.
Skær smørret i mindre stykker og steg det på en tykbundet pande ved meget lav varme. Det tager cirka 30 minutter.
Når det smelter så skummer det, så sørg for at panden er stor. Hvis du bruger saltet smør, så sørg for at fjerne skummet.
Hæld smørret igennem en stofble over en sigte (eller brug et ostelærred hvis du har det) ned i et skoldet glas (der har låg).
Kasser de hvide bundfald i klædet og lad den gule smørolie stå uden låg indtil den er kølet af. Der skal ikke dannes kondens i glasset.
Din ghee skal være ensfarvet hele vejen igennem og den kan variere i hvor gul den er al afhængig af årstiden samt hvilken kost køerne har haft.