Skrevet i samarbejde med Køkkenunivers.dk:
Flere og flere danskere går mere op i deres madlavning, og vil gerne have god mad, som gør hverdagen lidt bedre. Denne udvikling kommer i kølvandet på en større viden om, hvad god mad kan gøre ved både krop og sjæl, og derfor hvordan vi selv kan gøre vores madlavning mere spændende og lækker. Når der skal laves mad derhjemme, behøver det ikke længere gå super hurtigt, og der er generelt kommet mere opmærksomhed på at god mad, gerne må tage tid og være en oplevelse. Denne udvikling har også bragt større viden om forskellige køkkenmaskiner, som kan være med til at gøre madlavningen sjovere og bedre. Derfor får du her nogle gode råd til, hvordan du med få remedier kan gøre madlavning endnu mere speciel hjemme i dit eget køkken.
Køkkenmaskinen der holder
En af de allermest populære køkkenmaskiner som er på markedet lige nu, er sous vide maskinen. Og det er ikke uden grund. Det er nemlig en maskine, der kan forvandle næsten alle måltider, fra middelmådige til himmelske oplevelser. En sous vide maskine er en maskine, der gør det muligt at tilberede dine lækre råvarer i et vandbad. Men dette vandbad er ikke bare et almindeligt vandbad. Sous viden kan nemlig det, at den holder vandet i vandbadet på en bestemt temperatur i den tid, som du ønsker at tilberede råvarerne i. På denne måde kan du sikre dig, at dine råvarer aldrig får for meget eller for lidt, fordi du med sous vide maskinen kan styre tilberedningen ned til den enkelte grad og det enkelte sekund. Men det er selvfølgelig vigtigt med en god sous vide maskine for, at du kan sikre dig, at din madlavning altid er i højeste klasse. Med den bedste sous vide maskine kan du være sikker på, at dine grøntsager aldrig igen bliver overkogte og bløde, og at din lammekølle altid vil være mør og saftig, når du serverer den.
Tilbehør til sous vide
Når du har anskaffet dig dit lækre nye køkkenredskab, mangler der kun en ting, nemlig en vakuumpakker. En vakuumpakker og tilhørende vakuumposer er nemlig det, som du putter dine råvarer i, når de skal tilberedes i sous viden. Og disse vakuumposer er uundværlige. I vakuumposerne kan du nemlig komme lige præcis de smagsgivere i, som du gerne vil tilføje til dine råvarer. Det kan være rosmarin, smør og hvidløg til lammet, eller mynte og whiskey til dine lækre rødbeder. Der findes uanede mængder af smagskombinationer, og det er bare med at kaste sig ud i at tilføre smag til sine lækre råvarer. Når man skal benytte sous viden, kommer man simpelthen bare de emner ned i vakuumposen, som man elsker, og lukker vakuumposen ved hjælp af vakuumpakkeren, og så er du faktisk bare klar til at dumpe posen med godter ned i sous viden. Herefter er det bare at vente på, at dit næste fortryllende måltid er færdigtilberedt og klar til at komme op af sous vide maskinen og blive anrettet lækkert for familie og venner.